Uitbesteden vanuit kracht, niet vanuit onwetendheid

AdminXper maakt zich er sterk voor dat klanten hun administratie en fiscale zaken uitbesteden vanuit kracht en niet vanuit onwetendheid. Vanuit kracht betekent dat je ervoor kiest je tijd beter te besteden, terwijl je de capaciteit van specialisten gebruikt om zaken sneller en trefzekerder te regelen dan dat je dat zelf kunt. Zij zijn echter nooit eindverantwoordelijk: dat blijf je zelf. Inzicht is daarom onontbeerlijk voor elke ondernemer.

Veel ondernemers hebben drempelvrees als het gaat om het verzorgen van de administratie. Zeker als het gaat om belastingzaken, zoals de btw-aangifte. Voor een deel is dit overigens terecht, want laten we eerlijk zijn, eenvoudiger is het helaas niet geworden.

Fouten gemaakt
Laat ik een vraag stellen. Stel, er gaat iets mis met je administratieve of fiscale zaken en er moet een belastingbedrag betaald worden waar geen rekening mee is gehouden. Wie is dan verantwoordelijk? Veelal jij als ondernemer. De rekening komt in principe bij de ondernemer en niet bij de boekhouder of debelastingadviseur.

Goede basiskennis
Laat je dus niet verrassen en zorg voor goede basiskennis van financiële en fiscale zaken. Dan blijf je niet alleen stevig aan het roer staan, maar kun je ook de boekhouder/belastingadviseur begrijpen en op hoofdpunten controleren. Ook als AdminXper dat is.

Hoewel bij de samenstelling van deze blog de uiterste zorg is nagestreefd, wordt geen aansprakelijkheid aanvaard over onvolledigheden of onjuistheden. Deze blog heeft slechts een informatief karakter en aan de hand van de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Voor toepassing in individuele gevallen raden we je aan contact met ons op te nemen.
Wubbo Staal

Wubbo Staal

Helpt ondernemers met hun financiële en fiscale zaken

70 reacties

 1. Ik geloof ook dat je als ondernemer geen risico’s wilt nemen wanneer het gaat om administratieve zaken of je boekhouding. Dit uitbesteden is dan vaak de beste keuze. Ik denk overigens ook dat het belangrijk is om wel wat basiskennis te hebben om een beter inzicht te hebben.

  1. Mee eens Marie,

   Zolang je zelf als ondernemer maar goed aan het stuur staat!!

   Daarom is een goede wisselwerking tussen boekhouder/belastingadviseur en de ondernemer erg belangrijk!

   Met vriendelijke groet,

   Wubbo

 2. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

 3. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

 4. Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.