Uitbesteden vanuit kracht, niet vanuit onwetendheid

AdminXper maakt zich er sterk voor dat klanten hun administratie en fiscale zaken uitbesteden vanuit kracht en niet vanuit onwetendheid. Vanuit kracht betekent dat je ervoor kiest je tijd beter te besteden, terwijl je de capaciteit van specialisten gebruikt om zaken sneller en trefzekerder te regelen dan dat je dat zelf kunt. Zij zijn echter nooit eindverantwoordelijk: dat blijf je zelf. Inzicht is daarom onontbeerlijk voor elke ondernemer.

Veel ondernemers hebben drempelvrees als het gaat om het verzorgen van de administratie. Zeker als het gaat om belastingzaken, zoals de btw-aangifte. Voor een deel is dit overigens terecht, want laten we eerlijk zijn, eenvoudiger is het helaas niet geworden.

Fouten gemaakt
Laat ik een vraag stellen. Stel, er gaat iets mis met je administratieve of fiscale zaken en er moet een belastingbedrag betaald worden waar geen rekening mee is gehouden. Wie is dan verantwoordelijk? Veelal jij als ondernemer. De rekening komt in principe bij de ondernemer en niet bij de boekhouder of debelastingadviseur.

Goede basiskennis
Laat je dus niet verrassen en zorg voor goede basiskennis van financiƫle en fiscale zaken. Dan blijf je niet alleen stevig aan het roer staan, maar kun je ook de boekhouder/belastingadviseur begrijpen en op hoofdpunten controleren. Ook als AdminXper dat is.

Hoewel bij de samenstelling van deze blog de uiterste zorg is nagestreefd, wordt geen aansprakelijkheid aanvaard over onvolledigheden of onjuistheden. Deze blog heeft slechts een informatief karakter en aan de hand van de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Voor toepassing in individuele gevallen raden we je aan contact met ons op te nemen.
Wubbo Staal

Wubbo Staal

Helpt ondernemers met hun financiƫle en fiscale zaken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *