Zes jaareinde belastingtips ondernemer

Zes jaareinde belastingtips voor de ondernemer

Het is alweer begin december. Een goed moment om even stil te staan bij het jaar dat alweer bijna om is. Dit jaar stond natuurlijk voor een groot deel in het teken van Corona. Bijna elke ondernemer heeft hier in meer of mindere mate mee te maken gehad. Daar gaat deze blog nu niet over. Deze blog gaat over tips die je mogelijk nu specifiek aan het jaareinde kan benutten.

We gaan het nu hebben over:
1. De extra aftrekmogelijkheden van kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
2. Een bijtelling van maar 7 % van de elektrische fiets in combinatie met de KIA
3. Geld op jaareinde in de eenmanszaak of in privé
4. Extra jaareindebonus (salaris) of juist dividend uitkering vanuit je BV
5. Lijfrente storting voor je oude dag
6. Werkkostenregeling

Het doel van deze blog is de praktische toepassing voor de ondernemer. Daarom hebben we dit op hoofdlijnen neergezet en niet elk onderwerp, dat vaak op zichzelf weer voldoende stof is voor een volledige blog, volledig uitgewerkt. Dit zou de leesbaarheid niet ten goede komen en daardoor de praktische toepasbaarheid voor de ondernemer te niet doen. Ga er daarom niet vanuit dat elk detail volledig is uitgewerkt en ik raad je aan de stappen die je wilt nemen even kort af te stemmen met je boekhouder, accountant of belastingadviseur.

Daarnaast hebben we ook niet elk onderwerp kunnen meenemen. (Denk bijvoorbeeld aan de elektrische auto van de zaak met een bijtelling van 8 % voor dit jaar die we hier niet hebben meegenomen plus de wijzigingen van de overdrachtsbelasting). Hierbij dan de tips:

1. De extra aftrekmogelijkheden van Kleinschaligheidsaftrek (KIA)

De Kia is een regeling die gericht is om het investeringsklimaat in Nederland te helpen. Het komt erop neer dat je nu voor 2020 een extra aftrek hebt van 28 % over het totale investeringsbedrag als je in totaal meer dan € 2.400 in dit jaar hebt geïnvesteerd. Denk bijvoorbeeld aan een laptop, een mobiele telefoon, een printer of een elektrische fiets (zie hieronder). Let wel, investeringen moeten meer dan € 450 zijn en de ondernemer in de basis meer dan een jaar ten goede komen.

Heb je al geïnvesteerd dit jaar, maar het totale investeringsbedrag (excl. BTW) is nog maar € 2.000? Dan kan je dus eenvoudig door een extra investering van € 500 een extra aftrek realiseren van 28 % x € 2.500 = € 700. Zit je in dit jaar al boven de € 2.400 aan investeringen, dan geldt voor elke nieuwe investering automatisch deze extra aftrekmogelijkheid. Zit je juist aan de andere kant en heb je dit jaar nog helemaal geen investering gedaan, maar je zit wel te overwegen om een zakelijke investering aan te kopen? Kijk dan of je kan wachten tot januari 2021 aangezien je dan mogelijk in 2021 wel boven dit bedrag uitkomt en je dan alsnog deze extra aftrekmogelijkheid krijgt.

2. Een bijtelling van maar 7 % van de elektrische fiets in combinatie met de KIA

Sinds dit jaar is het mogelijk een elektrische fiets aan te schaffen tegen een bijtelling van 7 % voor privégebruik. Deze bijtelling geldt als je zakelijk of privé gebruik van deze fiets ergens zit tussen de 10 % en 90 %.

De voordelen zijn dat je dan alle kosten van de elektrische fiets (denk aan aanschaf maar bijvoorbeeld ook onderhoud) volledig zakelijk kan aftrekken. Mocht de aanschaf van de fiets bijvoorbeeld € 2.500 excl. BTW zijn dan moet je hierover dus een bijtelling (omzet) van 7 % betalen wat neer komt op een bescheiden bedrag van € 175. Hier staat dus tegenover dat je deze volledig mag aftrekken en daarnaast dat je dan ook direct in aanmerking komt voor de Kia wat dus weer de extra aftrek van 28 % x € 2.500 = € 700 oplevert.

Voor de onderneming in BV vorm is dit een bijtelling die meegenomen moet worden op zijn of haar loonstrook. Voor de eenmanszaak, zzp’er of V.O.F. is deze bijtelling een extra omzet verhoging in de winst-en verliesrekening. Het bijzondere van deze regeling is dat er niets gemeld wordt over de BTW. Hier zit dus geen BTW bijtelling op, wat bijvoorbeeld wel het geval is bij een auto van de zaak. De enige conclusie die ik hieruit kan afleiden is dat je dan nog wel een BTW correctie moet maken op basis van een inschatting van het zakelijke gebruik van de fiets. Schat je bijvoorbeeld in dat je deze voor 50 % zakelijk gebruikt, dan kan je ook maar voor de helft van de BTW op deze fiets terugvragen.

Daarnaast zijn er nog mogelijkheden die elektrische bakfietsen en de zogenoemde speed-pedelecs extra interessant maken. Deze vallen dan onder de MIA en Vamil regeling. Voor deze blog gaat dit teveel in details, maar zie hier een belangrijke link mocht je dit overwegen:
https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/miavamil/ondernemers/sectoren/elektrisch-rijden

3. Geld op jaareinde in de eenmanszaak of in privé

Zoals de meeste ondernemers weten, is geld dat je op een privé rekening in box 3 hebt, belast. (Let wel dit is alleen het bedrag dat boven de drempel van € 30.846 per belastingbetaler uitkomt.) Vroeger was dit effectief 1,2 % van de waarde op 1 januari van het jaar en tegenwoordig is dit iets lager voor de kleinere vermogens en juist hoger voor de grotere vermogens. Staat dit geld niet op je privé rekening, maar op je zakelijke rekening, dan ben je hier geen belasting over verschuldigd.

Maar gaat dit dan zomaar? Het antwoord hierop is ja en nee. In principe mag je geen overtollig kasgeld in je eenmanszaak houden. Dit wordt gezien als privé vermogen en moet aldaar dan ook belast worden. Je mag wél een zakelijk buffer hebben voor wat mindere tijden. Daarnaast kun je ook alvast zakelijk geld reserveren voor mogelijke uitbreidingen of investeringen in je bedrijf. Of voor de fiscale oudedagsreserve (FOR). Voor een gemiddelde klant van ons ligt de grens die wij verdedigbaar vinden ergens rond de € 75.000 aan geld in de eenmanszaak.

Tevens moet je rekening houden met de anti-misbruik wetgeving. Er zijn in het verleden namelijk mensen geweest die op 30 december al hun privé geld naar de zakelijke bankrekening overboekten en dit vervolgens in begin januari weer naar hun privé rekening terug overmaakte. Op deze manier heb je dan op 1 januari immers geen privé geld en bespaar je dus belastingen. Dit mag dus écht niet. Als je het geld overmaakt dan moet hier een zakelijke gedachte achter zitten en je moet het geld hier dan ook echt op je zakelijk bankrekening laten staan. In de jurisprudentie zie je dan vaak dat er gekeken wordt naar termijnen van minimaal 3 of 6 maanden.

Mocht je dit dus overwegen, stem dit dan altijd af met je belastingadviseur, zodat jullie een gedegen verhaal hebben bij vragen van de fiscus.

4. Extra jaareindebonus (salaris) of juist dividend uitkering vanuit je BV

Heb je een goed jaar gedraaid in je BV en kan je wel wat meer geld in privé gebruiken? Check dan met je belastingadviseur welke optie fiscaal het voordeligst is:
A) een extra dividenduitkering vanuit je (holding) bv naar jou als privé persoon of
B) een extra bonus die dan terugkomt in je loonstrookje en waarover je loonheffingen betaalt

Doe je een dividenduitkering dan betaal je hierover uiteindelijk het ‘aanmerkelijk belang’ belasting in box 2. De verwachting is dat dit verder wordt verhoogd. Dit zie je ook al terug in de tarieven van 2020 (26,25 %) en 2021 (26,9 %). Over dit bedrag is dan al eerder vennootschapsbelasting geheven van 16,5 % in 2020 onder de € 200.000. Hierboven is het tarief in 2020 25 %. Doe je een dividenduitkering dan betaal je in eerste instantie direct 15 % dividendbelasting en daarnaast betaal je bij de aangifte inkomstenbelasting het verschil tussen de aanmerkelijk belang heffing van box 2 van nu 26,25 % en deze dividendbelasting. Dus dan nog effectief nog (26,25% -15%= 11,25 %)

Heb je al een goed salaris gehad voor 2020 waarbij je al in het hoogste tarief aan inkomstenbelasting zit, dan is over het algemeen een dividenduitkering de goedkopere optie dan het een eenmalige bonus als extra salaris. Stem dit voor de zekerheid af met je belastingadviseur,  Dit is altijd maatwerk en er kunnen namelijk ook nog andere belangen spelen. Zoals bijvoorbeeld een rekening courant verhouding met jou als aandeelhouder.

5. Lijfrente storting voor je oude dag

Elke particulier of ondernemer kan lijfrente sparen voor zijn of haar oude dag. Dit wordt ook vaak banksparen genoemd. Afhankelijk van je jaarruimte en of reserveringsruimte kan je hier een bepaald bedrag aan sparen wat je dan ook echt pas op pensioenleeftijd weer tegemoet kan zien. De lijfrente premie die je inlegt is dan nu aftrekbaar, maar daar staat tegenover dat op het moment dat de lijfrente (bij je pensioen) tot uitkering komt, deze belast is. Dit is dus met name interessant als je nu in de hoogste belastingschrijf valt.

Op eerder opnemen zit naast de normale belasting die je dan moet betalen ook een revisierente van 20 %. Dit is dus een soort boeterente voor het te vroeg opnemen. Vandaar dat je echt zeker moet weten dat je dit geld wat je dan opzij legt voorlopig niet nodig hebt. Wil je weten hoeveel ruimte je hiervoor kan inleggen. Ga dan naar:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/hoe-bereken-ik-mijn-jaarruimte Denk er daarbij aan dat je lijfrente storting ook daadwerkelijk voor 31-12-2020 gestort moet zijn.

Naast deze vorm van sparen voor je oude dag kan je ook sparen via de fiscale oudedagsreserve (FOR). Dit is een bepaald % van je resultaat van je onderneming. Voor 2020 is dit percentage 9,44% met een maximum van € 9.218. De inleg in je FOR is aftrekbaar van je resultaat maar de winst/uitkering van de FOR is dan vervolgens belast als je dit laat vrijvallen. Deze vorm is flexibeler ten opzichte van het storten van de lijfrente aangezien je in geval van nood eerder bij dit geld kan. Dit kan dus een voordeel maar ook een nadeel zijn.

Daarnaast zijn veel ondernemers in het verleden door de FOR in problemen gekomen. Zij zagen dit namelijk als een aftrekpost en hadden het geld hiervan niet gespaard. Ons advies is dan ook (en dit controleren we bij al onze klanten) als je hiervan gebruik wilt maken en je trekt bijvoorbeeld € 5.000 af in de aangifte inkomstenbelasting, stort dit dan ook op een aparte zakelijke bankrekening waar je vervolgens niet meer aan komt. Dit is dan ook echt je potje voor je oude dag. Waar je te zijner tijd de belastingen van kan betalen en de rest voor je privé uitgaven op dat moment.

Heb je wensen om wat te sparen voor je oude dag, maar je weet niet goed of dit slim is? Of twijfel je of lijfrente sparen of de FOR het meest gunstige is voor jou? Overleg dit dan met een belastingadviseur of andere specialist. Overigens leidt zowel sparen voor de FOR én de lijfrente vaak tot problemen. Het beste is bewust een keuze te maken voor één van deze twee opties.

6. Werkkostenregeling

Met de vrije ruimte van de werkkostenregeling geef je onbelast vergoedingen aan je werknemers. Voor 2020 is deze vrije ruimte vanwege de coronacrisis verhoogd naar 3% in plaats van 1,7% voor de loonsom tot 400.000 euro.  Benut de extra ruimte die je in 2020 nog hebt om onbelast een kerstpakket of cadeaubon te geven aan je medewerkers. Of voor hulpmiddelen zoals meubels en computeraccessoires, zodat een werkplek thuis aan de arbo-eisen voldoet.

Ook DGA’s kunnen de vrije ruimte die ze opbouwen benutten. Indien ze een onbelaste bonus als eindheffing hebben aangewezen, kunnen ze deze aan het einde van het jaar aan zichzelf uitkeren. Voor onze klanten bespreken we dit standaard in december. Maar check dit ook even als je geen klant bij ons bent.

Conclusie

Voor de meeste ondernemers zijn er wel enkele of meerdere interessante mogelijkheden zo tegen het einde van het jaar. De elektrische fiets met maar 7 % bijtelling voor privégebruik is hier een mooi voorbeeld van. Maar beslis toch niet te snel om ergens gebruik van te maken. Denk even goed na wat voor jou belangrijk is, verdiep je in alle consequenties en overleg dan even met je boekhouder, accountant of belastingadviseur. Zo kom je goed beslagen ten ijs, voorkom je verrassingen en maak je gefundeerd een keuze die dan ook echt het beste bij je past.

Vragen en reacties

Op de meeste blogs krijg ik goede en interessante reacties. Samen zorgen die ervoor dat dit echt een levend document wordt, waar jij én jouw collega ondernemers voordeel van hebben. Reageer daarom weer onderaan deze blog met eventuele vragen en commentaar. Ik kom daar wederom snel op terug.

Mocht je via-via op deze blog gekomen zijn en wil je altijd op de hoogte blijven van toekomstige blogs? Meld je dan aan voor de AdminXper nieuwsbrief. Je krijgt dan direct ons gratis e-book: Hoe vermijdt u de vijf meest voorkomende financiële en fiscale valkuilen? Daarnaast kun je hier altijd gratis kennismaken. Ik wens je in ieder geval veel succes met je onderneming en hoop dat je één van de tips kunt gaan gebruiken!

Disclaimer: Hoewel bij de samenstelling van deze blog de uiterste zorg is nagestreefd, wordt geen aansprakelijkheid aanvaard over onvolledigheden of onjuistheden. Deze blog heeft een informatief karakter en aan de hand van de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Voor toepassing in individuele gevallen raden we je aan contact met ons of je eigen belastingadviseur op te nemen.

Wubbo Staal

Wubbo Staal

Helpt ondernemers met hun financiële en fiscale zaken

117 reacties

 1. Best Wubo,
  Bedankt voor deze tips, ik heb een vraag over de KIA.
  Als je bijvoorbeeld een bedrijfsbus koopt van 20.000 (excl. Btw) en 28% is extra aftrek (5600)
  Betekend dat je die 20.000 + 5600 euro de totale aftrek post wordt? Of alleen de 5600?

 2. Goedemorgen Frank,

  Goede vraag! De KIA geld inderdaad ook voor bestelbusjes (en niet voor personenauto’s bijvoorbeeld). Je hebt gelijk dat dan het totale bedrag van € 25.600 aftrekbaar wordt, waarbij de extra afschrijving van de KIA van € 5.600 in het jaar van aanschaf valt en de afschrijving van de overige € 20.000 verhoudingsgewijs verdeelt moet worden over vijf jaar. Bedrijfsmiddelen mag je namelijk fiscaal niet sneller afschrijven dan in vijf jaar!!

 3. Hi Wubbo,

  Fijne tips! Ga ik mee aan de slag.

  Je geeft aan dat zakelijk ongeveer €75000 op de bankrekeningen verdedigbaar is. Is dat in- of exclusief de opgebouwde FOR?

 4. Beste Wubbo, bedankt voor je antwoord.

  Stel je verkoopt de bedrijfsbus na 1 jaar, betekend dat je dat ene jaar een aftrek heb van (1/5 van 20.000) + 5600 (KIA) dus totaal 6800?
  En je koopt daarna weer in het nieuwe jaar een nieuwe bedrijfsbus, heb je dan weer recht op die KIA?

 5. Graag gedaan Frank,

  Ja, je hebt dan het ene jaar een aftrek van 1/5 van € 20.000 = € 4.000 + € 6.800 = € 10.800. Dit gaat tot nu goed. Maar als je dan de bestelbus verkoopt dan heb je een desinvesteringsbijtelling van grofweg 4/5 van de genoten KIA van € 6.800 = € 5.440. Waardoor je per saldo de KIA ook maar verhoudingsgewijs krijgt over 1 jaar.

  Mocht je dan een nieuwe bestelbus kopen dan krijg je hier wel weer de hele KIA voor. Maar via de desinvesteringsbijtelling is dan voorkomen dat het fiscaal interessant is elke jaar een nieuwe bestelbus te krijgen en elk jaar weer de € 5.800 af te trekken. Dus helaas deze truc werkt niet.

 6. @ Elsbeth, hiermee moet er altijd even goed gekeken worden naar de specifieke situatie van de onderneming. Wel ben ik van mening dat een FOR op de zakelijke bankrekening een hoger bedrag rechtvaardigt. Helaas zijn hierover bij de belastingdienst wel de meningen verdeeld.

  Wat in ieder geval belangrijk is dat je een pleitbaar standpunt hebt en dit moet dan echt even per geval bekeken worden.

 7. [url=http://www.thelisteningsessions.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://mikrozajmy-na-kartu.ru/]https://mikrozajmy-na-kartu.ru/[/url]

 8. – Я не получаю то, что хочу.

  – Не хватает мотивации на регулярные занятия.

  – Мои цели сбываются у других людей.

  Почему так, узнай у опсуимолога!

  Вбивай в поиск: “опсуимолог” и получи
  актуальные контакты.
  Ты же знаешь кто такой опсуимолог?

 9. http://google.sn/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.fi/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.mg/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.st/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://plus.google.com/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.li/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.lv/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.com.cy/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.ae/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.hn/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.bs/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.eg/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.sv/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.co.ao/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.is/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.sk/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.hn/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.lv/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.mt/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.google.es/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.com.ni/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.kg/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.hu/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.google.com.np/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.co.in/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.sc/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.do/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.md/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.ac/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.com/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.net/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.ge/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.com.kh/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.co.il/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.cz/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.google.im/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.com.na/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.mv/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.co.ck/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.google.mk/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.ro/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.uy/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.ac/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.ps/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.ro/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.co.tz/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.be/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.am/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.co.ao/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.lu/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.kz/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.ba/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.bh/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.dj/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.com.bn/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.com.br/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.tw/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.so/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.cf/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.com.lb/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.ml/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.mt/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.gm/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.co/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.uy/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.si/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.ht/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.cy/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.dj/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.sn/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.google.nr/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.lv/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.google.gy/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.tg/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.bf/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.cm/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.com.cu/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.gg/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.ms/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.cd/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.py/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.np/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.gp/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.google.com.hk/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.se/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.com.ly/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.ca/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.tg/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.td/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.com.na/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.cf/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.ad/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.dz/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.so/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.co.th/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.com.lb/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.at/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.co.ao/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.tg/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.co.ke/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.tr/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.hk/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.ms/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.vg/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.dm/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.ec/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.co.ls/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.co.in/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.com.pl/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.vg/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.com.om/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.nf/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.so/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.google.it/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.cf/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.google.co.ma/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.google.ge/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.sg/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.sk/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.kh/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.google.ch/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.com.vc/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.tg/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.co.jp/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.com.sb/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.my/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.ca/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.sk/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.fm/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://duck.com/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://plus.google.com/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.md/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.com.ph/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.cu/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.tt/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.com.sa/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.vn/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.ws/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.com.om/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.co.nz/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.ag/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.cm/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.co.ao/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.ph/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.gp/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.co.cr/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.tn/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.co.ke/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.g.cn/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.tg/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.vu/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.ki/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.la/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.com.bn/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.mv/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.ua/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://plus.google.com/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.com.bd/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.st/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.com/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.py/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.ee/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.ci/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.az/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.cv/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.td/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.co.je/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.co.za/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.cm/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.gm/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.hr/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.de/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.google.ch/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.co.bw/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.com.cu/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.com.cu/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.com.om/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.mu/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.kg/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.gm/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.com.bn/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.com.fj/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.lt/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.sk/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.cl/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.mx/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.md/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.co.in/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.lk/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.ci/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.gr/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.kg/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.ad/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.et/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.ch/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.mt/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.google.mw/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.do/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.pe/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.g.cn/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.ec/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.na/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.rs/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.cf/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.com.lb/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.ws/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://googlemaps.com/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.com.ar/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.to/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.sm/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.nu/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.com.qa/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.li/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.hn/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.to/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.cl/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.co.uz/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.lu/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.cl/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.pn/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.co.za/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.com.sl/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.com.om/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.com.gt/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.co.uk/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.co.il/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.gg/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.sc/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.cat/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.g.cn/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.hr/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.se/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.gg/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.co.ck/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.tl/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.ps/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.dj/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.mt/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.mx/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.ws/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.kz/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.kg/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.co.ke/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.fi/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.at/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://plus.google.com/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.gp/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.us/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.bg/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.com.pr/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.tt/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.co.mz/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.ci/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.com.ai/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.google.sh/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.com.sg/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.com.au/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.co.in/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://gngjd.com/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.co.th/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.co.in/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.co.ke/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.ws/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.com.na/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.gngjd.com/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.com.lb/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.com.cy/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.fj/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.to/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.by/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.li/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.mg/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.tk/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.at/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.iq/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.pk/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.md/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.fj/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.com.ai/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.co.in/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.cu/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.as/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.bf/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.vg/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.dk/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.be/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.ae/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.com.lb/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.fm/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.com.sl/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.az/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.de/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.ms/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.vu/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.co.ao/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.sc/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.co.ao/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.be/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.com.lb/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.com.sa/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.pe/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.ki/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.to/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.ag/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.com.sa/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.com.tw/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.pl/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.co.ug/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.gm/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.rw/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.dz/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.bo/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.co.nz/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.gi/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.co.in/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://plus.google.com/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.co.jp/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.mn/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.sv/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.si/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.net/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.com.om/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.gi/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.co.vi/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.tk/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.com.tr/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.pk/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.kw/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.tl/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.be/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.tm/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.cv/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.hu/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.lv/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.lk/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.com.ph/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.mn/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.gp/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.ki/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.uz/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.vu/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.tr/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.gm/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.si/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.co.uk/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.google.mk/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.co.ke/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.im/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.co.in/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.com.vc/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.com.ec/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.google.lv/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.do/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.com.co/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.sh/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://googlemaps.com/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.hk/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.pe/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.cz/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.cf/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.ae/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.cl/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.uy/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.co.bw/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.com.mx/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.g.cn/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.de/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.cm/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.gg/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.mk/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.cl/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.co.cr/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.sv/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.ci/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.com.cu/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.cn/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.com.fj/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.pl/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.google.com.ai/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.jo/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.is/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.cg/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.rs/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.ps/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.ht/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.mv/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.si/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.com.do/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.com.bd/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.ki/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.fm/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.rs/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.rs/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.ge/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.cz/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.li/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.je/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.ga/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.hu/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.mk/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.rs/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.co.in/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.ph/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.co.za/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.cl/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.cz/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.gi/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.tt/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.mu/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.si/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.bo/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.ro/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.fj/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.ml/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.com.ua/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.ca/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.ch/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.google.com.pe/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.sl/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.jo/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.rs/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.tw/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.co.in/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.mk/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.tr/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.co.im/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.com.sg/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.ie/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.by/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.co.mz/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.cg/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.mg/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.co.tz/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.com.mm/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.com.kh/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.mu/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.st/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.google.mw/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.sm/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.kz/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.kz/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.ee/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.cc/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.dz/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.com.na/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.tm/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.com.tr/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.com.br/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.com.gi/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.gt/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.hu/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.com.pg/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.rs/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.tg/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.com.sg/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.co.in/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.jm/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.com.lb/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.ca/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.tl/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.ro/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.co.hu/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.ne/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.ne/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.de/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.com.et/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.ki/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.nr/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.com.af/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.gh/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.com.mt/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.co.tz/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.cc/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://www.google.dj/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.gg/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.lt/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.by/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.mk/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.md/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.vc/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.cv/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.mn/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.eg/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.co.cr/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.st/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.com.br/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://plus.google.com/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.com.br/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.se/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.com.bh/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.ae/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.tm/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.com.pr/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.co.bw/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.cz/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.vn/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.it/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.mn/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.tn/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.dk/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.co.zm/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.cv/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.co.id/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.lk/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.kg/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.ki/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.com.vc/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.com.ai/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.fi/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.com.gi/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.co.th/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.sc/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://images.google.no/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://maps.google.com.cu/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://images.google.be/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://www.google.nr/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://maps.google.ee/url?q=https://batmanapollo.ru/ http://google.com.kh/url?q=https://batmanapollo.ru/ https://google.lt/url?q=https://batmanapollo.ru/

 10. Narin ve tatlı, aynı zamanda escort sakarya sakarya arkadaş canlısı ve eğlenceyi seven bir insanım. Her zaman gülümseyen ve çok açık fikirli güzel bir hanımefendiyim. Doğal bir vücudum var, inanılmaz deneyim arayışında iseniz o halde ne arzuladığınızı bana iletebilirsiniz.

 11. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

 12. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

 13. Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.